15 nov

Thanksgiving coming up.

I Sverige vet knappt man oftast knappt vad Thanksgiving är. Då jag och maken bodde i USA som nygifta firade vi vår första kalkonfest och efter det var vi fast… Sedan dess har vi alltid en riktig Thanksgivingmiddag runt den fjärde torsdagen i november, gärna med amerikanska gäster. Jag förstår inte riktigt alla de amerikaner som tokdekorerar till Halloween, Thanksgiving och sedan jul. De måste vara alldeles utmattade när det nya året står för dörren… Själv är jag visserligen pysselgalen, men då stilen mer är ”less” än ”more” brukar jag inte ha några problem med att ta ut mig. Just nu inspireras jag av Marthas vackra och varma dekorationer på hemsidan. Kanske kan ni hitta något kul att göra där också?

Ps: För er som redan börjar längta efter julen finns förresten Sweet Pauls fantastiska julmagasin ute nu! Mums.

4 thoughts on “Thanksgiving coming up.

  1. Är det ok att längta efter våren istället? =) Fast det kanske går att väcka lite julkänslor till liv här så småningom… Jag är bara inte riktigt redo än.

  2. Men du gör du då allt det där med stuffing och alla side dishes, potatismos (är det vad man ska ha till) och en sådan här jättestor kalkon? Jag tycker det ser så gott ut så man blir ju verkligen nyfiken på denna middag för det är ju ett enormt fokus, som du söger, kring thanksgiving på t ex alla amerikanska matprogram…
    Roligt att läsa om dig och ditt! Ha en bra dag!

    • Japp, vi lagar mat en hel dag och äter upp den på en kvart… 🙂 Skojar lite, men det är ungefär som vid jul. Mycket fokus på rolig matlagning som tar lång tid. Kalkon, potatismos, sås, tranbärsgelé och lite olika ”side dishes”. Jag gör alltid massor av stuffing (Brödpudding?), min favorit. Vi hoppar pumpapajen och äter i stället pecannötspaj. Jag rekommenderar att ni testar någon gång. Jättegott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *