07 nov

Glögg?

Någon som kan tipsa om glöggsubstitut om man inte ska få i sig något socker? Jag hittade en flaska glögg i skafferiet då jag städade och undrar nu hur jag ska överleva hela juletiden utan denna härliga, men ack så söta, dryck…

4 thoughts on “Glögg?

  1. På coop finns det ett te med kanelsmak, jag minns inte namnet men det är en liten brun pappkartong, finns grön och svart också (äpple resp. lakrits) men det är just den bruna kartongen som rymmer en skatt!
    Jag avskyr saker som låtsas vara något det inte är och istället för ”låtsasglögg” väljer jag hellre något helt annat men som ger samma varma julkänsla. Detta te passar suveränt till allt annat (sockerspäckat) som hör julen till.

  2. Vi har några diabetiker i släkten, så jag har gjort en glögg på dessa kryddor: kryddnejlikor ,torkade pomeransskal ,kanelstänger ,kardemummakärnor, ingefära..ja, juliga kryddor. Det ska kokas i sockerfri saft, ev svartvinbärssaft utspädd med vatten, vin alt alkoholfritt vin. Men det kanske du har gjort själv. Och man får pröva sig fram 😉 Sen har jag hört dom som köper tex chai te och blandar i lite glöggkryddor i det. Har själv aldrig testat.

    Kramis!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *