06 Maj

Goda råd.

För ett tag sedan fick jag en lista med tänkvärda tips från min fina faster. Jag har läst den om och om igen och vissa saker har jag fäst mig vid mer än vid andra. Att ha en sådan här lista är inte alls dumt. Ibland är bästa vägen ur tristess, hopplöshet eller ledsamhet att helt enkelt fokusera på något annat än just det tråkiga. Listan är lång, men väl värd att läsa. Varsågod! Ha en trevlig vecka. Ps: Jag skrev av hela listan i rasande fart utan att titta på tangentbordet en enda gång. Anledningen var att jag ville imponera på sonen, men jag ville också visa att man kan lära sig ”omöjligheter”. När jag gick på högstadiet och tragglade den obligatoriska maskinskrivningen förstod jag aldrig vilken stor nytta jag skulle få av de oändliga raderna med fdsa jklö och allt vad det var man skrev. En av mina kompisar hade valt kontorsfärdigheter istället för tyska, så du kan ju tänka dig hur surt det var att aldrig någonsin vara bäst på någon av de vanliga maskinskrivningsuppgifterna som vi alla fick. (Japp, jag tävlade med mina kompisar. Gjorde aldrig du det?) Jag gav ändå aldrig upp, utan tänkte att jag väl i alla fall kunde bli rätt snabb på att skriva. Och, se, det var ju precis det som hände! Smattersmattersmatter.

Faster Malins lista med goda råd

Ät mycket råris

Ge människor mer än vad de förväntar sig och gör det för att du tycker om att göra det.

Lär dig din favoritdikt utantill.

Tro inte på allt du hör, spendera inte allt du ger och sov inte så mycket som du skulle vilja.

När du säger ”Jag älskar dig”, säg det på riktigt.

När du säger ”Jag är ledsen”, se personen i ögonen.

Förbli förlovad minst sex månader innan du gifter dig.

Tro på kärlek vid första ögonkastet.

Driv aldrig med andras drömmar.

Älska djupt och passionerat även om du kan bli sårad.

Om du inte är överens, förbli ändå lojal. Förolämpa inte.

Döm ingen p.g.a. deras släktingar.

Prata långsamt, men tänk snabbt.

Om någon ställer en fråga som du inte vill svara på, le och fråga ”Varför vill du veta det?”.

Kom ihåg att den största kärleken och de största framgångarna innebär de största riskerna.

Ring dina föräldrar.

Säg prosit när du hör någon nysa.

När du förlorar, förlora inte lektionen.

Låt inte ett litet missförstånd förstöra en stor vänskap.

När du upptäcker att du gjort fel, rätta till det genast.

Le när du svarar i telefon, den som ringer hor (edit: hör) att du ler.

Gift dig med en man eller kvinna som tycker om att konversera. När ni blir gamla kommer er förmåga att konversera vara viktigare än något annat.

Tillbringa lite tid ensam.

Öppna din famn för ombyten och förändringar, men släpp inte på dina värderingar.

Kom ihåg att tystnad ibland är det bästa svaret.

Läs fler böcker och se mindre på teve.

Lev ett bra och värdigt liv. När du blir gammal, minns det som varit. Då kan du njuta av det en andra gång.

Tro på Gud, men lås alltid din bil.

En kärleksfull atmosfär hemma är viktigt. Gör allt du kan för att skapa en lugn och harmonisk miljö.

Om du inte är överens med din käresta, se på situationen som den är nu, inte som den har varit.

Läs mellan raderna.

Dela med dig av allt du vet. Det är ett sätt att uppnå odödlighet.

Var vänlig mot vår planet.

Be, det finns en obeskrivlig kraft i en bön.

Avbryt aldrig någon som håller på att visa dig sin tillgivenhet.

Lägg inte näsan i blöt.

Lita aldrig på en man eller kvinna som inte sluter ögonen där du kysser honom eller henne.

Åk till ett ställe du aldrig varit på en gång om året.

Om du tjänar mycket pengar, placera dem för att hjälpa andra medan du fortfarande lever. Detta är den största tillfredsställelsen rikedom kan ge.

Lär dig alla regler och bryt en del.

Kom ihåg att det bästa förhållandet är det där kärleken mellan två personer är större än behovet den ena har av den andra.

7 thoughts on “Goda råd.

  • Ja, det är det som är det härligaste! Och att mitt ”original” är en fläckig kopia med lite köksfläckar. Nostalgi!

 1. Vilken bra lista!
  Jag är imponerad av din maskinskrivningsskicklighet, jag har en bra bit kvar, även om jag klarar mig hjälpligt… (men jag hittade ett stavfel, ett O som borde varit ett Ö) 😉

  • Haha! Grattis! Du vinner ett pris. Hm. Jag får fundera ut något. Och om jag skulle skriva samma sak nu igen efter en rad sömnstörda nätter hade resultatet med all säkerhet sett ännu sämre ut…

 2. Vilken lista! En livslista. Klok och tänkvärd. Tack för att delar med dig vännen!♥

  Jag avskydde skrivmaskinslektionena vi hade på högstadiet. Jag klickade inte med läraren och det där med koordination har nog aldrig riktigt varit min grej. Trist egentligen med tanke på hur mycket jag skriver på tangenter. Men jag har fått upp en glimrande hastighet med fyra fingrar också (av någon konstig anledning använder jag mig bara av fyra fingrar när jag skriver). 😉

  Kram på dig

  • Hihi, fyra fingrar! Nu blir jag naturligtvis nyfiken på vilka det är. Tummen och lillfingret? 🙂 Nu spelar det ingen roll att du kanske inte skriver som någon annan tänkt. Orden som kommer ut är ju underbara!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *