26 mar

Listor och Mashup.

Min mamma är expert på listor. Om man vägde alla listor hon har skrivit genom åren, de listor jag och mina syskon ofta fick vara med och ge input till, skulle pappershögen säkert väga minst lika mycket som en stadig bebis. Jag har alltid haft ett kluvet förhållande till listor. Inte vet jag varför. De är ju bara toppen! Man bearbetar, blir inspirerad och kommer på en massa smarta idéer när man väl börjar skriva. Undrar just om det är lika effektivt att skriva listor i telefonen. Hm. Det är säkert någon som har forskat i saken.

De här listsajterna är beroendeframkallande. Kom inte sedan och säg att jag inte varnade dig.

Top Tenz
The hundred best lists of all times
Listverse

Jag älskar Barnes & Noble, bokaffären som ligger fem minuter härifrån. Barnen gillar också att följa med. Jag har så svårt att acceptera tanken på att böcker börjar försvinna ur världen… Folk har fullt upp med internet och läser färre och färre böcker. B&N satsar mycket på Nook, en läsplatta, men jag vet inte, jag. Jag gillar riktiga böcker.Ett hem utan böcker är tomt och ödsligt. Hur som helst. Härom dagen var vi på B&N för att införskaffa födelsedagspresent till mannen i familjen. Reahyllorna var fulla av fantastiska fynd! En listbok för en femma; Vem kan motstå något sådant? Jag köpte några andra böcker till presentlådan också. Och en chokladkaka. Men det var en sådan där fin, nyttig choklad och vi var fyra som delade. Nu har jag fyllt i några listor per dag. Vissa listor får tre rader, andra är betydligt lättare att fylla. Vad skulle du skriva här?

Nu ska jag njuta en stund av att låta trycka ryggen mot spikmattan. Dagen har varit lång och intensiv och jätterolig. Vi hade två grannfamiljer över på middag och social samvaro och de gick inte hem förrän klockan var närmare 22! Tur att våra barn inte har ”vanlig” skoldag i morgon. 🙂 Sonen har ett par dagars lärlingsjobb hos en granne. Grannen är i 60-årsåldern, men vad betyder ålder? G (och vi vuxna, och tjejerna) älskar att umgås med denna man och hans coola fru (som dessutom är finska, även om hon flyttade till Kanada som femåring). Tror du inte att världen skulle se bättre ut om vi umgicks mer över generationerna? Det är nämligen jag tämligen övertygad om. Spikmattan var det, ja, efter dagens musiktips.

Hur kul som helst – Pop Danthology 2013. Imponerande! Tänk vad man kan göra nu för tiden. (Tillägnad min kompis M i Tyskland som har firat sin födelsedag idag. Grattis!)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *