08 nov

Buhu…

Jag har varit så borta från internetvärlden under det senaste halvåret då jag knappt läst varken bloggar, nyheter eller något annat heller för den delen. I samband med att jag valde årets ord (LYFTA) bestämde jag mig för att läsa mycket mer och sommaren skulle ägnas åt massor av litteratur. Dessvärre blev planerna något ruckade. Allt lyftande jag ägnat mig åt sedan i maj har handlat om rent fysiskt lyftande. Flyttlyftande. Jag har till och med lyft mig till en inflammation i ett muskelfäste. Osmart och knäppt då det dessutom handlar om högerarmen… I takt med att vårt liv här blir till vardag känner jag ändå att jag börjar ”äga” min tid igen. Det börjar finnas små stunder som bara är för mig igen. Det är alltså dags att ta itu med lyftandet av själva jaget igen innan nyårsklockorna ringer.

Två av de 29 noggrant packade flyttlådorna kom inte med på flyttpallen. En kökslåda och en av de två jullådorna. I jullådan låg alla våra julgranskulor, Lisa Larssons lussetåg och julstrumporna. Jag har insett att det här med grejer inte är livsnödvändigt, men nog är det viktigt att få upprätthålla vissa viktiga traditioner? Om tre veckor är det advent. På IKEA sålde de fina adventsstjärnor, så vi köpte fyra stycken. Det gör att jag inte behöver gråta över att t ex lussetåget inte är med oss här. Vad gör du för att förbereda dig för julen? Jag har inte ens börjat lyssna på julmusik än. (Jag och svägerskan brukar jultävla. K – du vinner alla gånger i år! Jag ligger hopplöst efter.) Endera kvällen ska jag ta mig tid att surfa runt bland inspirerande bloggar för att få lite ögongodis i julform. Det tror jag kommer att göra mig lite gladare!

Nej, nu är det dags att skjutsa dottern till hennes Art Class. Två lärare på fem barn, båda är konstnärer med fantastisk pedagogisk förmåga. Det här med hemskola är sannerligen inte dumt ibland.

11 thoughts on “Buhu…

  1. Barnen lyssnade på Agnetha Fältskogs julskinka med hennes dotter idag och sjöngmed, och jag hade inget med saken att göra. De längtar efter julen tror jag. Själv så brukar jag pynta med allt jag har till första advent, det ska ju märkas att det är jul 🙂

    • Vi brukar också pynta till 100%, fast ganska rent. Ja, rent och minimalistiskt lär det ju bli i år. Suck! Förresten säljer de ut candy corn billigt nu. Ska jag köpa om jag hittar igen?

  2. Jag har inventerat förråden av presentpapper, snören, ljus, servetter mm. Och tyvärr konstaterat att jag inte behöver fylla på alls inför julen. Synd för det hör till min favvoshopping. (vilket ju märktes på förråden…)
    En annan förberedelse är glöggdrickandet. Det ger julkänsla i mängd. Gott te med kanel kanske kan vara ett alternativ i ett icke-glögg-land… Eller hemrostad müsli med smak av kanel och hasselnötter. Mums.
    Och stearinljus i mängder. Och apelsiner.
    Julmusiken kommer i sista hand för mig… Som förskollärare föredrar jag tystnaden framför ljud. Det krävs 3-4 veckors ledighet innan jag sätter på musik självmant. Märkligt va? 🙂

    • Tusen tack för tipsen! Bra grejer som inte kräver de grejer vi lämnade hemma. Jag tyckte också det var jobbigt med ljud då jag jobbade som lärare, men för mig är musik jag gillar liksom skränlös och då njuter jag ändå! Jag tror din kropp svarar på den stress du upplever på jobbet och då är det bäst att lyssna. Lugn och ro alltså! 🙂

  3. Pratade igår med familjen om vi vill ha det i jul. Ett förslag är att hoppa över allt traditionellt och istället ha filmmaraton under juldagarna. Istället för att äta julmat skulle vi äta det vi tycker bäst om som hummer, entrecote, ost och lasange. Det vore också härligt att vara i ett varmt land.
    Jag vill sätta upp julstjärnor men för övrigt har jag ingen längtan efter julpynt. Ännu en gång kan man konstatera att det är olika….

    • Traditioner är jätteviktiga för mig. Passar de inte under omständigheterna får man modifiera lite. Julstjärnorna ger en värme som man inte kan få till på många andra sätt, så jag förstår dig! 😀 ”Det är olika.” Bra citat. Vi är alla olika och det är något som ska firas snarare än att tryckas tillbaka!

  4. Jag och Siri har lyssnat på julmusik varje dag de senaste veckorna. Både skattkammarskivorna och annat. Så kul att äntligen få dela min kärlek till julen<3 vi har även besökt IKEAs julavdelning tre gånger på två veckor:-) underbart! Hon är nästan lika bra ikeasällskap dom du<3 blir nog bättre nästa år:-)

    • Tack IKEA för att ni hjälper min kära svägerska vinna över mig i jultävlingen! Hrmffff…. 😉 När barnen drillas från tidig ålder blir de jättebra sällskap oavsett vilken aktivitet som gäller. I alla fall tills de blir så stora att de ifrågasätter huruvida mamma verkligen är Gud.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *