11 sep

Nedräkning.

Dagens schema:

Till lokala butiken för att fixa frukostmat
Hemskola
Laga och äta lunch
Lite mer skola
Hämta syskonbarn på fritids
Fixa något-till-någon-som-kanske-fyller-år
Laga middag till oss+syster med familj (och mamma)
Skjutsa mamma
Lyssna på ont-i-magen-musik sådär högt som jag bara kan om jag är själv i bilen
Umgås med fina syster
Hämta mamma på väg ut tillbaka till Sturkö

Spännande liv jag lever, eller vad säger du? Jag har förutom detta också hunnit döda två vanliga getingar och en bålgeting, så jag var på hugget. Mer då? Bokat om en tid till cellprovtagning, haft ont i magen över en väns familjesituation, pratat med maken, ätit salmiakklubbor, gått på utedass i regn med stora vattendroppar, funderat, fixat varmt te och en Ipren till stackars sonen som har dragit på sig hög feber och ont i huvudet (vi skyller på syskonbarnens dagissjuka, förlåt, förskolesmitta), instruerat systern inför hennes övertagande av en av mina arbetsuppgifter medan jag roar mig med semester, suckat över min inte så Hawaiiberedda uppenbarelse, studerat andliga ting, bläddrat i en Femina, bytt hembankkontor från Stuvsta till Karlskrona, skrivit några mejl, undrat en stund, tänkt lite mer och skrivit ner några av tankarna. Ja, det var väl det. Våra vänner som hjälper oss med hushyrköpet har det tufft nu. Deras liv har varit lite ”too much” hela det senaste året faktiskt, så jag hoppas det lugnar ner sig lite för dem nu… Det är en sak att säga att ”man blir stark av utmaningar”, men det är något annat att stå bredvid och se människor man älskar lida/känna hopplöshet/sörja eller vad det nu är.

Till Dig… Vad vill du ha? Vad skulle du välja om du fick önska dig precis vad som helst? Inga begränsningar då det gäller ekonomi eller något annat heller för den delen? Pengar? Lycka? Kärlek? Frid? Saker? Något helt annat?

10 thoughts on “Nedräkning.

  1. Jag önskar att barnens fritidsaktiviteter var på tider som fungerar för hela familjen, helst mer samlat, så att vi kunde få någon tom dag i veckan då alla är hemma samtidigt. I brist på det önskar jag mig en ny jobbväska, snygg och rymlig, för att ge mig lite mer ordning på mitt liv. Eller åtminstone underlätta när jag släpar med mig jobblitteratur att läsa i omklädningsrummet mellan skjutsa och hämta. Jag önskar mig en egen ipad också, för att slippa dela med maken. Även detta för att underlätta ”fylla ut väntetiden med någonting vettigt, till exempel planeringsjobb, mailande eller nätshoppa vinterkläder till barnen”…

  2. Jag önskar mig ett arbete där jag får prata med och inför människor. Om det dessutom ger en trevlig lön, fria arbetstider och lite resor då och då så ska är inte jag den som krånglar!
    Dessutom önskar jag att B och Artin får uppehållstillstånd NU!

    • Åh, hur har det gått för dem idag?! Får ni veta om uppehållstillståndet snart? Jag håller tummarna för det där drömjobbet. Det är du värd!

      • B fick svara på frågor i Migrationsdomstolen idag och gjorde ett fantastiskt jobb. Hon var så rädd men lyckades ändå svara lugn och sakligt på alla frågor. Jag är så glad att jag kunde vara där och stödja henne. Vi tyckte alla att Migrationsverket argumentering var väldigt svag och B:s advokat var positiv. Beslut kommer om två veckor.

  3. Det som står högst på min lista är nog kärlek, barn, hus och ett fast jobb 🙂 Kärlek är ju än så länge ”avbockat” så nu hoppas jag resten slår in också 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *