04 Maj

Hej på er kära läsare, besökare, släkt, vänner och indrullare!

Innan jag drog igång bloggen igen efter det ofrivilliga uppehållet tänkte jag mig noga för. Det är bra att tänka till då och då. En av mina gamla barndomsvänner tycker att jag ställer så många frågor jämt och tyckte att jag borde vara lite mer som Magnus Ugglas Jerry. Tyvärr funkar jag inte riktigt så. Jag tycker och tänker. Ofta och mycket. Jag tror det är därför jag gillar att blogga. Jag är gammal dagboksskrivare, men en dagbok får man ingen respons på. Den fungerar som ett bollplank för en själv och för de stackare som eventuellt kommer att läsa mina dagböcker en vacker dag kommer jag nog att framstå som en extremt känslomässig person utan någon förankring i jorden. (Jag har skrivit som mest i perioder som har varit omvälvande, ledsamma eller tunga. Det ger ju ingen rättvis bild av verkligheten?!)

Här inne rör sig en hel massa människor. Jag känner rätt många av er och uppskattar verkligen ett hej både i kommentarsfälten och ”i verkligheten” då vi träffas. Då jag precis hade installerat Google Analytics skrev jag upp alla ställen som mina besökare kommit från, men det funkar inte igen – ni har blivit för utspridda. Här är topp tio sedan den första januari i år:

Stockholm – 3019
Malmö – 692
Karlskrona – 362
Göteborg – 317
Phuket – 310 (nu är det slut på de besöken)
Berlin – 304
Uppsala – 225
Borås – 170
Vetlanda – 169
Eskilstuna – 144

För att fira de över 11 000 besöken som gjorts här i bloggen sedan den 14 november och dagen då min mormor hade fyllt 92 år om hon fortfarande hade levt tänkte jag att det kunde passa bra med en liten utlottning. Jag plockar ihop ett må bra-paket med några pocketböcker, lite choklad, ett gäng pysselprylar och en riktigt bra skrivpenna. Skriv bara hej här i kommentarsfältet eller skicka ett mejl till mig (monica@bernpaintner.com) innan söndag kväll så har du chansen till paketet. Under tiden kan du få njuta av några favoritlåtar.

Alltid Dig Nära (Sofia Karlsson)
Moon River (Andy Williams)
Jesus, Take the Wheel (Carrie Underwood)
Öppna Upp Ditt Fönster (Lisa Ekdahl)
Build Me Up, Break Me Down (Dream Theater)
Beds Are Burning (Midnight Oil)

Mormor fick vara med och fira sina tvillingflickors 60-årsdagar. Tänk att ha barn som är 60… Jag tycker det känns skumt att ha ett barn som har 45-46 i skostorlek och han är bara 15!

Mormor – jag tror det är här någonstans i vår skog som Glödknäppen bor nu för tiden. Jag har inte sett eller hört honom, men man vet aldrig var han kan tänkas dyka upp.

21 thoughts on “Hej på er kära läsare, besökare, släkt, vänner och indrullare!

 1. Hej syssling!

  Jag är den från Eskilstuna som gärna läser din blogg. Jag tycker du ställer bra frågor och har vettiga åsikter, håller med i mycket. Det är alltid trevligt att kika in. Ditt inlägg om din familj, deras olika egenskaper , var väldigt fint att läsa.

  Kram

 2. Heja glödknäppen! Tror dock att han/hon fortfarande smyger runt i Stengöls mörka skogar med kalsonger på huvudet…/Peter

 3. Åh, jag trodde först att du skulle sluta skriva. Det hade varit en stor förlust för mig. Älskar din tänkvärda blogg. Kram!

 4. Hej! Även om jag inte ligger på tio i topp listan läser jag flitigt här, och precis som Anja vill jag gärna vinna. 🙂

 5. Hej fina!
  Jag måste vara en av de 317 från Göteborg, eftersom jag nästan bor där! 😉
  Tack för alla fina tankar och klokord du delar med dig av!
  KRAM

 6. Det är så roligt att komma hit och se vad du tycker om stort och smått. En vacker dag ska jag göra likadant själv…
  Undrar om jag kan vara alla de 170 gångerna eller om det är nån mer här i Boråstrakten som läser dig. Visserligen är jag här ofta men kanske inte fullt så många gånger sedan 1 jan, blir allt lite nyfiken, det kanske är nån jag känner.
  Och vem skulle tacka nej till ett sånt godispaket?!

 7. Jag gissar att jag hamnar i Stockholmsgruppen 🙂 Är en flitig läsare av din fina och kloka blogg! Jag gillar att du är frågvis och en ”tänkare”! Och din värme lyser alltid igenom oavsett vad du skriver tycker jag! Försöker lämna en liten kommentar här och där. Vet ju att det är skoj när man får respons, så tack för alla dina fina kommentarer i min ”uttorkade?” blogg 🙂

  Hihi, Lisa Ekdals låt. Den påminner mig om en natt i Norge för nästan exakt 11 år sen. Skivan gick på repeat hela natten, när jag försökte lära en norrman en massa svenska ord. Haha. Vilket minne den väckte till liv.

  Kram! 😀

 8. Wow … 304! So eine Statistik ist unbestechlich … und Google Analytics eine spannende Sache. T sitzt auch regelmäßig und analysiert die Homepage seiner Firma (karikon.de). Natürlich würde ich mich auch über ein Paket freuen ( : Das mit den Liedern klappt meistens leider nicht, denn in Deutschland ist das mit den Urheberrechten so eine Sache. Viele der Youtube Beiträge sind von der GEMA – Gesellschaft für musikalische Aufführungs- und mechanische Vervielfältigungsrechte (ein schönes deutsches Wort!) gesperrt. Liebe Grüße in den Norden!!!

 9. Det är det (och så mycket mer) som jag uppskattar så mycket med dig Monnah – att du tycker och tänker. Du har en egen åsikt och står för det. Inget kappvändande utan raka rör.

  Jag tycker om att läsa dina tankar, funderingar, frågor och reflektioner kring olika saker. Och jag tycker om att du får mig att tänka, tycka, känna och reagera på det du skriver. Jag blir en engagerad läsare.

  Kanske är det också så att jag känner igen mig en hel del i dig och ditt tänk. Vi är båda två kvinnor mitt i livet med barn som med stora steg är på väg in i vuxenvärlden och vi är båda tänkare och tyckare. Olika i mycket men också lika i mycket. Men framförallt är du en oerhört uppskattad vän Monnah. En bloggsyster med ett stort hjärta.

  Grattis till det fina besöksantalet! 🙂 Och visst undrar man en hel del kring vilka som döljer sig bakom den där statistiken. Några vet man vilka de är men lika många är och kanske förblir okända. Det är ok, men nog skulle man vilja veta. 😉 Och självklart vill jag vara med i utlottningen av ditt må bra-paket. Vilken härlig idé! 🙂

  Tack för en trevlig musikstund! Midnight Oil är en av mina favoriter som jag nyligen introducerade för döttrarna. Den håller än den där låten. 🙂

  Vilken fin bild på din mormor och vad fint att hon fick vara med och uppleva så mycket. Jag minns att min mans mormor tyckte det var så fantastiskt att hon hade fått möjligheten att uppleva både barn, barnbarn och barnbarnsbarn.

  Ta hand om dig vännen och ha en riktigt fin helg och så hppas jag att din blogg inte kommer att strula mer nu för vi har allt blivit lite beroende av att den fungerar som den ska. 🙂

  Kram Lotta

 10. Så bra att du bestämde dig för att fortsätta blogga. , uppskattar verkligen ditt sätt att skriva och att du ställer frågor och får oss läsare att tänka till 🙂

 11. Hej fina fina du.
  Jag håller på och skriver ett blogginlägg om en viss mössa som en viss omtänksam person skickade till Lilo förra sommaren. Jag är dålig på att besöka bloggar i dessa dagar. TYcker min tid framför datorn känns obefintlig just nu. Kanske inte jättedåligt heller på ett vis… men man missa ju så mycket av sina favvobloggar. Å din är en av dem.
  Iaf så kom jag in här nu för att kopiera adressen och länka in i inlägget jag skriver. Å när jag började läsa ditt inlägg så blev jag lite rädd till att börja med. Trodde först att du skulle sluta blogga. Det får du inte! SÅ det så!

  Kram

 12. Eftersom jag läser din blogg tre gånger om dagen hjälper jag nog upp din statistik ganska mycket. Älskar att ta del av dina tankar och det känns lite mindre tragiskt att du bor så långt borta när jag ”hör” från dig varje dag. *Kramelikram*

 13. Jag är ju här såklart! Jag är bara inte så frekvent utan läser några inlägget i taget istället när jag kommer. Vet inte var min tid finns, men inte hos mig iallafall.

  Hörredudu! Kan vi ses i sommar eller? Det blir inget med min farmor men vi tänker ändå åka ner mot Stockholm helgen den 14-16 juni eller vad det är. Är ni hemma då? Kan vi kika förbi?
  Om jag inte planerar så blir det inget.

 14. Det är alldeles försent för att vara med i utlottningen, men jag vill bara säga HEJ jag också! Din blogg är alldeles härlig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *