14 apr

Yihaa!

Ibland måste man omvärdera, bryta upp planer och sätta nya mål. Idag drog jag upp rullgardinen och möttes av snö. Snö. Jag vet att det är april och att det är högst normalt att snö faller också efter att man har fått smaka vårens sötma. Jag gillar det bara inte. Jag längtar till Miriams pool i Palo Alto, till båten på väg ut till Capri, till Ko Samui och det ruffiga hotellet med fantastiska omeletter och samma sol som vår, fast varmare. Jag längtar till doften av solvarm asfalt då det regnar och jag längtar efter långa, ljusa kvällar då jag inte behöver tänka på något jobbigt eller något tråkigt. Jag längtar efter…

Eftersom jag inte är en sådan som orkar gräva ner mig i tråkigheter allt för länge bestämde jag mig för att rosta müsli och baka bullar till familjen. Just nu har vi en massa extrakanaler på tv, så vi kanske blir sådär svenska och gräver ner oss med de nybakade bullarna under sköna plädar och gottar oss i alla möjliga tv-program och filmer som vi tänkt titta på utan att det någonsin finns tid eller blir av. Vi får väl se. Eventuellt sätter jag mig vid mitt skrivbord och gör en massa kort. Ja, eller ett i alla fall. Jo, jag börjar nog med det. Hoppas att du som läser har bättre väder och att du har möjlighet att göra precis vad du vill just nu.

4 thoughts on “Yihaa!

  1. Här är det också snö, fick en liten chock i morse fastän jag var förvarnad. Men på något sätt förträngde jag det och trodde väl att meteorologerna skulle ha fel som de brukar ha 😉 Men jag känner mig på gott humör ändå. Ska snart krypa in under en filt och läsa 🙂 Bullar hade suttit fint till det, hihi 🙂 Kram och trevlig fortsatt helg!

    • Ha, det finns bullisar kvar, fast nu ligger de i frysen. Hade du bott lite närmare hade jag svängt förbi med några. Hoppas att du har haft det bokmysigt! Kram.

  2. Jag hörde på radion i morse att det tydligen var värsta snökaoset uppe hos er. April kan verkligen vara lurig och en enda blick ut genom våra fönster och jag inser hur avlångt vårt land är. Här nere i söder har vi nämligen haft en helt fantastisk vårdag med strålande solsken, klarblå himmel och varmare temperaturer. Så jag hoppas att en dos av vårvärmen här letar sig upp till er och jagar bort det sista av vintern.

    Ha en fortsatt fin helg trots vinterns gästspel!

    Kram Lotta

    • Jag är inte så lätt att lura längre. Efter vår påsklovsresa till Blekinge för några år sedan då vi vaknade upp till ett tjockt snötäcke på vår hemresedag. Med sommardäck på bilen… Det var ingen trevlig upplevelse, så numera aktar vi oss för att byta till sommarskrud för tidigt. I kväll då jag skulle hämta sonen hos en kompis verkade det bara vara jag som kunde köra som vanligt då de andra bilarna sommardäckskröp på Huddingevägen. Så kan det gå! Kram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *