22 mar

Tipstorsdag vecka 12.

Jag har alltid varit en lakritstjej. Saltlakrits och salmiak har varit som en drog för mig. När jag verkligen började ändra mina matvanor för snart nog två år sedan fick jag säga ”bye, bye” till lakritsen. 🙁 Som de flesta vet är det trist att aldrig ha något extra gott att smaska på. Riktig, hemgjord glass tycker jag är jättegott, men det kan man inte äta för ofta. Då min doktor tyckte att jag skulle sluta med lakritsovanorna jag hade gav han mig förslaget att börja gilla mörk choklad. Jag har aldrig varit speciellt förtjust i ens ljus choklad, så det låg väldigt långt borta i min verklighet. Ju längre tid som gått och ju mer mörk choklad jag har ätit, desto godare har det blivit. Jag har också blivit mer petig. Jag äter en eller ett par bitar varje dag och vill variera mig lite. Det finns förtjusande kakor som kostar 50-100 kr för 100 g, men sådan finchoklad har inte jag lust att betala för. Dagens tips handlar därför om att den bästa mörka chokladen köper man på Lidl! Marabous choklad köper vi två för 30 kr på Coop Extra (ständigt erbjudande).

Från vänster till höger:
Fairglobe Dark Chocolate med kakaobönor från Ghana – Choklad som är lite fruktigare i smaken. Den är jättegod och dessutom sägs det att rättvisemärkta varor bidrar till bättre arbetsvillkor för de som arbetar med den här produkten.
J D Gross Ecuador med apelsin – Choklad och apelsin är en gudomlig kombination. Den här chokladen är faktiskt lite för god. Jag har svårt att stoppa efter en bit helt enkelt…
Marabou Premium Cocoa Mint – Säkert ingen finchoklad för experterna, men här hemma är den en stor favorit. Tillhör också chokladen som nästan är för god… Jättegod att baka med för övrigt!
Marabou Premium 70% – Helt okej vardagschoklad.
Bellarom Finest Dark Chocolate – 74% kakaobönor, men mild och god.
J D Gross Ecuador 70% – Utnämnd till Bäst i test, billigast av alla dessa kakor och helt fenomenalt god. Lite sträv på ett gott sätt. Skulle gärna få ha lite tunnare bitar, som Lindtkakorna (fast de är nästan är tio kronor dyrare per 100 g är de inte alls lika goda).

Hoppas att någon får nytta av vad jag har kommit fram till! Ät och njut, fast inte för mycket eller för ofta… 😉

6 thoughts on “Tipstorsdag vecka 12.

    • Tja, jag vet inte det. Jag kan nästan inte äta så där söt choklad längre. Till och med mina barn säger åt andra ”Nej, mamma äter inte så mycket socker längre”, så jag slipper förklara mig.

    • Vi handlar jättesällan på Willys, så den har jag missat! Tack för tipset. 😀 Skönt att höra att du mår bättre nu. Njut av ledigheten… Kram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *