30 nov

Advent.

De stora barnen och en pojkvän är på ingång för att fira Thanksgiving med oss, så vi väntar idag på ankomst av både det ena och det andra slaget. Jag är så glad över att känna julglädje igen! Förra året kom knappt granen upp en gång, men i år har jag tagit mig tid att gå igenom våra julskatter och sätta upp en del. Det ligger mycket nostalgi i de här prylarna och jag hanterar dem därefter. Vårt hem blir minst sagt mer eklektiskt än ”Sköna Hem” om man säger så… Svärmormors väv, farmors tomte, mammas broderade bonad, sonens cernitkrubba, ljusstaken jag fick av dottern, Anton och Elsas julstjärna – allt bär på ett minne som är värt att föra vidare utan direkt hänsyn till om det faktiskt är heminredningsvärdigt.

Varje år brukar jag fylla på eller byta ut något i jullådorna. Här är årets nyanskaffning. Jag älskade denna stjärna från Watt & Veke, Oslo, och den får representera all norsk musik jag lyssnat på i år. Nu har vi stjärnor eller adventsljusstakar i alla fönster i huset utom tre (badrummen och hallen nere) efter makens detaljplanerade uppsättningar. Huset ser så välkomnande ut när man kommer hem! Jag älskar dessa ljuskällor som lyser upp hemmet inifrån och tycker alltid att det blir trist och tomt då de plockas undan igen i januari.

2 thoughts on “Advent.

  1. Vilken underbar stjärna! Jag var på väg att anskaffa ytterligare en stjärna, men rotade runt och hittade vad jag behövde i en låda, så anskaffandet får anstå till ett annat år 🙂 Det får räcka med barnens mässingsstjärnor och den röda som mamma sytt.
    Just nu är jag så otroligt nöjd med ljusslingan jag hängt upp på carporten så jag behöver inte mer än en kik ut för att bli alldeles glad. Vet inte riktigt hur jag ska hantera det i Januari när allt ska ner igen som sagt, men kanske den får hänga uppe litet längre än normalt… Känner att jag behöver allt ljus jag kan få. Glad adventstid!

    • Det låter alldeles utmärkt! Och vad härligt det låter med ljusslingan på er carport. Jag kommer förbi någon mörk kväll och spanar in den! För övrigt tycker jag att just ljusslingor får hänga uppe så länge som möjligt eftersom de flesta blir glada av allt extra ljus de kan få. Kram och detsamma!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *