01 apr

Glad påsk!

Ja, just i detta nu är väl påsken i det närmaste över, men jag hoppas att du som läser här har haft en fin påsk! Är du kristen har kanske denna helg varit den viktigaste högtiden, gillar du ägg och/eller godis har du förhoppningsvis fått lite lagom mättnad och arbetar du i skolans värld kom säkert påsklovet som en välkommen andningspaus. Nu är det några år sedan jag senast jobbade i skolan, men jag kommer ihåg hur påsklovet betydde ny energi innan sista ruschen fram till sommarlovet. Det är lätt att tro att två månader är lång tid. Inte i skolmått mätt.

Äldsta dottern for iväg till USA efter sin sista redovisning, medan resten av familjen har latat sig, umgåtts med släkten, städat och ätit lite för mycket av både det ena och det andra. Jag har trots dessa härliga dagar känt mig riktigt låg idag. Kanske är det efter att ha varit i Bredvik och städat iordning lite mer i mina föräldrars hus? Det var i alla fall härligt att sjunga i Fredrikskyrkans påskmässa och visst är det en ynnest att få stå på läktaren tillsammans med andra musikälskare och sjunga Händels Hallelujasats ur Messias! Ren glädje. Jag önskar dig en fin vecka och en härlig vårmånad!

Bruschans hus (mina föräldrars) har fått en pimpad kökssoffa tack vare min syster och våra ”gamla” gardiner. Jättefint tycker jag.

Makens födelsedagsbukett fortsätter leverera efter över en vecka.

Jag älskar att ungdomarna är med på att upprätthålla våra traditioner!

Vår påskhöna värper godis hela påskveckan, i ur och skur. Detoxdags?

Vi målar alltid ägg på påskaftons morgon. Tillhör du också de äggmålande svenskarna?

Tre systrar med familjer lyckades få till en riktigt bra påskbuffé. Skönt att vara några stycken så man inte behöver göra allt själv. Vi var hemma hos lillasyster. Hon skulle ha sin 25-årsfest då mamma låg för döden, så den blev aldrig av. Nu var det dags att använda festtallrikarna och låta dem slå klackarna i taket.

När familjen träffas är det alltid några som sätter sig och spelar i ett hörn. Så trevligt! Ju äldre kusinerna blir, desto bättre låter det.

Älskar, älskar, älskar! Jag är tacksam över att vi syskon har en så bra relation. Jag har sagt det förut och jag säger det igen: det är ingenting jag tar för givet. Tack för det, Televerket!

2 thoughts on “Glad påsk!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *