07 Mar

Listan.

 1. Musikalisk upplevelse. Vocal Points 25-årsfirande bjöd på sedvanlig musikalisk fest samt fart och fläkt av skönsjungande gossar. Något som vi i publiken fick som bonus var två uppträdanden med många av flydda dagars medlemmar. 60+ män med lena stämband sjöng det här arrangemanget av Nearer My God to Thee, skrivet av James Stevens, solist både i musikvideon och på konserten. Tiden stannade. Magiskt. Vi stod upp och dansade i bänkraderna till andra låtar, så spännvidden i det musikaliska utbudet var väldigt stor.
 2. Överraskningsfest. Vår kompis/självvald släkting fyllde 50 i veckan som gick och hans fru och barn hade fixat en fest värdig den sportfantast J är. Vi var bjudna till Boondocks, ett ställe som erbjuder allt från go-kart och arkadspel till laser tag. Kul! Maten var väldigt god och sällskapet var superbt. Jag har förstått att alla inte uppskattar att hänga med okända människor (typ ingen i min egen familj till exempel), men jag tycker det är väldigt trevligt, särskilt om man får balansera lite med goda vänners sällskap också.
 3. Storstädning. Inte hela huset och inte allt som behövdes göras, men ändå. Känslan att gå på ett nytorkat köksgolv innan det börjar smulas ner igen är rätt svårslagen.
 4. Bekanta på middag. Under en kort tid då jag var rätt mycket yngre sjöng jag barbershop med en kvinna och hennes två tonårsdöttrar i Stockholms utmarker. Det var väldigt roligt kan jag säga… Hur som helst presenterade jag mamman (som var frånskild) i familjen för en gammal bekant från Karlskrona. De träffades på en blind date, jag presenterade dem för varandra, sa tack och hej och the rest is history. De har nu varit gifta ungefär lika länge som K och jag. Mellandottern i familjen flyttade till Utah med sin familj för några månader sedan och idag kom de på middag. Det var väldigt trevligt! Tänk så stor och så liten världen är på samma gång. Jag förundras över detta faktum rätt ofta.
 5. Körrepetition inför påskprogrammet. Det har varit lite si och så med körmedlemmarnas engagemang de senaste månaderna då vi har bytt övningstid. Idag var vi dock mer än full styrka och det var så mäktigt! Vi kommer att sjunga med en 11-årig solist som har en röst som en glasängel… Mhm. Det här kommer att bli bra.
 6. Våren är här. Krokusarna visar färg och påskliljorna kommer snart att slå ut. I natt ska det visst snöa lite, men väderprognosen säger 10-18° de närmaste dagarna.
 7. Syster och svåger på ingång. Ja, alltså inte den här helgen utan nästa, men iiiiiiiiihhhhhhh!
 8. Meditation och begrundan. Att leta inåt ger styrka att hantera livets motgångar. I Filipperbrevet i Nya Testamentet står det i runda slängar tänk på allt som är sant, värdigt, rätt, rent, älskligt och värt att bry sig om och gör det som är rätt så ska fridens Gud vara med er. Med tanke på vad som händer i världen och runt mig känner jag att jag inte tackar nej till lite frid. Jag tänker alldeles för mycket och jag HATAR när framtiden gör mig olycklig och bekymrad, särskilt när jag tänker på vilket slags liv våra barn står inför. Det är alldeles för lätt att fatta fel beslut. Det här är våra modiga kompisar och grannar. De är knappast ensamma om sin historia och jag kan säga att grannskapet nästan bokstavligt har vibrerat av känslomässiga vågor sedan de gick ut officiellt med sin historia. De har fått hur mycket respons som helst från när och fjärran. Livet är inte lätt, inte rättvist och för det mesta blir det inte alls som man har tänkt sig. När man inser att man själv är kapten på sitt eget skepp blir det lättare att navigera rätt.  ”Om du vill ha en vän måste du själv vara en” som min fröken Christine skrev i poesiboken för mer än 35 år sedan håller än. Själv försöker jag för tillfället bli vän med mig själv. Jag har upptäckt att något som fungerar bra för mig är att hjälpa andra. Tror du att det skulle funka för dig också kommer här tipslistan som jag gjorde och skrev ut häromdagen. Nu står den på hyllan i vardagsrummet som inspiration för alla som behöver sådan. Peace.

4_3

6_1

4 thoughts on “Listan.

 1. Kära vän. Jag hoppas att du vet att du gör skillnad. Att ditt stora bultande hjärta och öppna famn gör skillnad. Även om jag är mer osynlig än vanligt i bloggvärlden numera vill jag att du ska veta att jag tänker på dig och de dina ofta. Jag tittar på min vackra necessär och ler. Den var med mig på sjukhuset när jag opererade bort min tumör och sköldkörtel. Den var med när jag och yngsta dottern gjorde en roadtrip under sportlovsveckan och njöt av hotellvistelse, shopping, god mat,solsken och många sköna skratt. Och du gör skillnad. Glöm aldrig det.

  Jag tycker så mycket om att kika in hos dig och ta del av dina kloka ord. Din glädje och din sorg. Vardag som fest. Livet och dess avigsida likväl som den räta. Och jag blir glad att läsa om allt det vackra som finns i ditt liv vännen. Stort som smått. Det svåra och tunga finns där. Det vi önskar vi slapp uppleva. Och då är det allt det där vackra som räddar oss. Som får oss att hålla huvudet ovanför ytan. Som får oss att fortsätta. Framåt.

  Ta hand om dig kära vän och tack för att du gör skillnad.♥

  Kram Lotta

  • Inte för att låta som klubben för inbördes beundran, men… Jag hade inte kunnat säga det lika vackert själv, men meningen i orden gäller verkligen dig. Jag är glad över att du finns i mitt liv någonsin, vare sig det är hemma på gården eller i en blogg eller någon annanstans. Mest av allt hoppas jag att du får må bra, nu och alla dagar. <3 Stor kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *