04 mar

Fredagsmys.

4_4

En har hemmakontor och den andra har hemskola. De fick nylagad ärtsoppa (crème ninon) till lunch och lövkrattning i efterrätt. Ja, det ligger en massa gamla löv kvar från i höstas och de verkar inte direkt tillföra något till gräsmattans välbefinnande, så jag låter tonåringarna jobba.

4_6

Ser det inte ut som att den lite högre tulpanen till höger står och kramar sina kompisar i glasvasen? Jag älskar verkligen tulpaner. De gör livet lite bättre helt enkelt bara genom att vara sig själva.

4_5

Dagens datum är alltså den fjärde mars. Balkongdörren står öppen och det känns ungefär som en vanlig eftermiddag på Sturkö i juni. What can I say? Det finns för- och nackdelar med allt. Utahs tidiga vårar med perfekt temperatur är en av de stora fördelarna med att bo här.

4_3

Det har varit färgkaos på hyllan ovanför pianot sedan efter jul, men i går hade det blivit så här helt plötsligt. Jag älskar det gula papperet från You Do.

4_2

Dottern äter mjölkfritt för att försöka bli av med alla sina hudproblem. Minsann om det inte verkar som att det hjälper… Hon lider lite av de stora ingreppen i maten, men de här chocolate chip-kakorna blev fantastiskt goda också utan smör. Tro det den som vill!

4_1

Drottning Silvia i sin glans dagar, Vocal Point-biljetterna till kvällens konsert och ett roligt vykort från svärmor till maken. Det är kul med anslagstavlor. Med denna lilla mobilfotokavalkad önskar jag dig en fin helg på alla sätt och vis. Peace!

Ps: Vi har Ben & Jerry’s-glass och Häagen Dazs-sorbet i frysen. Dessa paket stirrar på mig. Genom en stängd frysdörr! Hur är det möjligt? Vad ska jag göra?

4 thoughts on “Fredagsmys.

  1. Du måste befria dem! Ät dem. Ta ditt ansvar nu. Du har satt dem där, bara du kan lösa problemet.
    I övrigt är det så trevligt att läsa om din amerikanska vardag – du väljer alltid roliga detaljer att visa. Så härligt med vacker vår, förresten. Här går årstiden under benämningen ”ångestvår”, eftersom mars, april och för all del även maj, alltid är så erbarmligt fula då allt möjligt plötsligt tinar fram i all sin uppblötta förfärlighet. Först framåt juli börjar året vända, för att sedan bli vackrare och vackrare ända fram till nyår!

    • Jag fick god hjälp av fyra medätare. De fyra små paketen räckte både till nattamat och frukost. I Sverige skulle jag knappast bemöda mig med att köpa B&J då det är så ruskigt dyrt i förhållande till vad för gott man kan få för samma pengar, men för 25 kr/burken är det lite annorlunda…

      Vad roligt det är att du gillar att läsa! Min pysselblogg blev till familjeblogg och dagbok och även om jag rätt ofta funderar på att sluta blogga kommer jag fram till att det är ett bra sätt för mig att dokumentera både vår vardag och funderingar jag har runt det ena och det andra. Det blir inte riktigt samma sak i en vanlig dagbok.

    • Tja, det är vardagen som är mitt liv! Glass inte fullt lika vanligt förekommande som jag kanske hade önskat, men… 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *