26 nov

Kolla! Här jobbar jag.

26_1

Egentligen vill jag inte alls visa var jag jobbar just nu, för det ser ut som ett bombnedslag på mitt skrivbord. Jag jobbar dels med jobb-bloggens decemberinnehåll och dels med att spika You Dos vårkollektion. Det är väldigt roligt, men det blir väldigt rörigt. Man måste ha ”allt” framme för att jämföra gamla, nuvarande och kommande produkter och även om jag hade kunnat ha lite mer ordning så känns det väldigt onödigt att lägga ner en massa tid på att plocka grejer fram och tillbaka när jag vet att jag behöver allt mest hela tiden. Nåja, så är det. Man får anpassa sig och det är det jag gör.

Idag är vi lediga. Ja, eller i alla fall halvlediga. Jag ska snart iväg med sonen som ska göra ett par slutprov. Annars ska vi mest pyssla och vara ”busy doin’ nothing”. Kanske det blir lite räfsat också för solen skiner klart från himmelen! I morgon är det Thanksgiving och vi är bortbjudna. Det betyder att vi bara har ansvar för två maträtter till den stora middagen: maken potatismoset och jag frallorna. Det är perfekt när alla kan fokusera på det de är bäst på!

Jag hade ingen stickning att ta med mig till bibliotekets ”virkkurs” i går kväll (döttrarna virkar, jag har gjort annat), så jag drog med mig broderiet som jag också hade ambitionen att bli färdig med i år. (Det kommer inte att hända.) Jag hann sy en hasselnöt, haha! Fri sömnad och jag går inte ihop, fast det blir fint ändå. Jag blir så nervös att göra fel när det bara finns instruktioner som lyder ”sy ungefär såhär med de här färgerna”. Phu! Nästa gång blir det korsstygn igen. Ordning och reda.

Tacksamhetslista 26 november 2014

vegetarianism i all ära, men en grisrumpa i slowcookern får det att vattnas i munnen på mig
små framsteg som blir till stora om man ger det tid
lediga dagar
sol från klarblå himmel
”min” Crock-Pot
novembers fokus på tacksamhet
det blir inte många julklappar i år och de flesta är redan fixade
möjlighet att organisera och städa upp (jag försöker göra det faktum att det är helt galet stökigt runt mitt skrivbord till något positivt)

 

26 nov

5 grejer jag alltid har i kylskåpet.

  1. ägg
  2. bacon
  3. dijonsenap
  4. balsamvinäger
  5. morötter

Det finns annat som vi också alltid har i kylen. Inlagd gurka, vitlök, ingefära, torrjäst (fråga mig inte varför den inte ligger i ett skåp istället), sour cream, sallad av något slag, en massa flaskor med allt från fish sauce och tabasco till Worcestershire sauce, ost… Vårt kylskåp ger nog en rätt fin grund för kockarna i det gamla programmet ”Här är ditt kylskåp”, men dessvärre har inga proffskockar kommit hit och erbjudit sig att fixa lyxmiddag till min familj, inte någon gång.

Tacksamhetslista 25 november 2014

bra lärare som utmanar våra barn till att lära sig mer
e-post
sköna och varma innetofflor
adventsförväntan
jag vaknade och håret låg perfekt efter en genomborstning (tror det händer en gång om året)
all världens underbara färger
livemusik att se fram emot (i år tänker jag inte vakna när julen är över och säga ”Vad hände?”)